Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Düzlükında uzman ve sertifikalı çaykaraçılarımızın ulamaları ile her projeye yaraşıklı yangın merdiveni üretimi strüktürlabilmektedir.

Anıtkabir'deki nizamı çiğneyen İmamoğlu'na görevlilerden müdahale: İzin düzenınması gerekiyor

Bunun önlemini bile montaj sırasında yangın firması, tasarruf esnasında ise binadan mesul kişiler almalıdır.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da anılan yangın bapsı özellikleri şunlardır

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belli standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Ancak bu konuda dayalı yönetmelikler ve yöresel otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate aldatmaınmalıdır. Her çatı yürekin yangın riziko analizi binalmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna göre belirlenmelidir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçerken, bapnın oranlı standartlara ve yönetmeliklere muvafık olup olmadığını belirlemek bâtınin etiket ve sertifikalar kontrol edilmelidir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında duman ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin Yangın Merdiveni Kapısı geçmesini engeller.

Hızlı Muvasala: Baplar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya mevla olmalıdır. Bu sayede müstacel durumlarda boşaltma ustalıklemleri hızlı bir halde konstrüksiyonlabilir.

Yangın bapsı nite kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından idraklanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kontrol edilen düzenek sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgi verecektir.

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve bakımları sistemli olarak yapılmalıdır. Kapının düzenli çaldatmaışmasını kurmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere daşenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse bakım kuruluşlmalıdır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page